יום שלישי, 12 במאי 2015

50 גוונים של סתו

 דובדבנים וקפה- רעיון ענקי!
והינה אפשר גם עם טוויסט איטלקי!

טירמיסו דובדובנים

הכנו את המתכון הזה כי היו דובדבים בעונה, מפה לשם, דובדבנים בסירופ בתוך הטירמיסו שלנו! אפשר להמיר באמרנה, אבל לשים לב לסוכר- האמרנה מאוד מאוד מתוק.
  • 400 גרם דובדבנים מגולענים
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כף אמרטו
מרתיחים דובדבנים וסוכר בסיר, מנמיחים את האש ומבשלים כחצי שעה (דומה לריבה, אבל לא). יתקבלו דובדבנים בסירופ יפה, שאפשר לשמור בצנצנת עד לשימוש (בגלל תכולת סוכר לא מאוד גבוהה, זה לא ישמר לנצח כמו ריבה, וכדאי בכלל לשמור במקרר בחום הארצישארלי).
מכאם תכלס אפשר להמשיך עם כל מתכון טירמיסו שאתם אוהבים, ולהלן הצעה שלנו:

זביונה אמרטו:
  • 2 חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 45 מ"ל אמרטו (3 כפות)
בבאן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים, על הגז) מקציפים חלמונים וסוכר לקבלת תערובת תפוחה מעט, מוסיפים אמרטו וממשיכים להקציף. מקציפים ומקציפים, עד לקבלת מרקם סמיך מעט ונפח פי 3 מהנפח המקורי (8 דקות ויותר). שימו את הזביונה בצד להתקרר לגמרי.

ממשיכים:
  • 250 גרם מסקרפונה
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • אספרסו
  • אמרטו
  • אבקת קקאו
מקציפים מעט את המסקרפונה לקבלת מרקם מעט קליל יותר (שיהיה אפשר לעבב אותה עם דברים במרקמים שונים). מערבבים עם המסקרפונה את הזביונה, עד לקבלת תערובת אחידה. 
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, ומקפלים גם אותה לתוך המסקרפונה- זביונה.
עכשיו צריך להכין אספרסו טוב, והרבה ממנו (כשלוש כוסות), ולערבב אותו עם אמרטו ועם חלק מסירופ הדובדבנים, לפי הטעם (אבל בלי קמצנות!). 

מספיגים בישקוטי בנוזלים שלנו (קפה-אמרטו-דובדוב) ומסדרים יפה שיכסו תחתית של תבנית עמוקה/תבנית פיירקס (המתכון אידאלי לתבנית גבוהה בגודל 20X20, אבל אפשר להסתדר עם מה שיש בבית, וכמובן אפשר גם להכפיל כמויות). מפזרים דובדבנים (אפשר קצוצים או שלמים) על הבישקוטי, ואז שמים את תערובת המסקרפונה. שמים שכבה נוספת של בישקוטי, ושכבה נוספת של מסקרפונה. 
מפזרים מלא קקאו מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ונותנים לטירמיסו להתייצב במקרר. 
מגישים !




הערה: הטירמיסו טעים ביותר כמה שעות/ יום אחרי ההכנה.


תגובה 1: