יום ראשון, 31 במאי 2015

חיים קלים- עוגת פירות של סבתא לינה

המתכון לעוגת פירות של סבתא לינה פשוט עושה את החיים קלים!
העוגה של סבתא לינה מתבססת על יחסים.
יחס של 1:1 ליתר דיוק.
אז בקיצור, המתכון לעוגה הוא כדלהלן: לפי משקל, יחס של 1:1 בין כל המרכיבים- ביצים, חמאה, סוכר וקמח.

וכדי להקל על החיים עוד יותר, הינה מה שצריך כדי למלא תבנית בגודל 20X20:
  • 100 גרם ביצים (שזה 2 ביצים M)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה של 100 גרם..)
  • 100 גרם קמח רגיל (3/4 כוס)
  • מישמישים פרוסים, או שזיפים או נקטרינות
כמה קל זה קל?
מקציפים ביצים וסוכר במטרפה חשמלית או ידנית לקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד, מקפלים בעדינות פנימה את החמאה המומסת, ואז מוסיפים את הקמח ומקפלים בעדינות. מערבבים רק עד להטמעה מלאה של קמח.
שופכים את הבלילה לתבנית מצופה בנייר אפיה, ומסדרים בעדינות על העוגה את פרוסות הפרי.


אופים ב180 מעלות כ30-40 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע ובצבע שחום  ויפה.


כמובן, אפשר להכפיל , לשלש ולהעלות בחזקה את המתכון לקבלת עוגה גדולה יותר. 
העוגה נשמרת 3-4 ימים במקרר, אבל היא כל כך קלה,  שאפשר פשוט להכין טרי יום יום בכמות קטנה!


כמה קל- ככה טעים! ומושלם מושלם מושלם לצד קפה קר או קפה חם.


חשוב- אם משתמשים בביצים גדולות צריך לשנות את כל הכמויות בהתאם כדי לשמור על יחס הזהב- ביצה L שוקלת 60 גרם, ועל כן על 2 ביצים יש לשים 120 גרם סוכר, 120 גרם חמאה , 120 גרם קמח.

אפשר גם- לתבל את החמאה במרווה, רוזמרין, וניל, לבנדר וכו' בזמן ההמסה, זה מוסיף ארומה עדינה לעוגה. 


3 תגובות:

  1. תשובות
    1. אכן, בלי אבקת אפיה. הביצים המוקצפות יעשו את העבודה :)

      מחק
  2. כמו שקפקא היה אומר:
    מדהים!

    השבמחק