יום שבת, 31 בינואר 2015

עוגיות טחינה של אמא של נועה


עוגיות טחינה 

תחילה- לחצו כאן

ניסיתי, באמת שניסיתי מתכונים אחרים לעוגיות טחינה. אבל זה פשוט הכי פשוט והכי טעים.
ותודה לאמא של נועה.

חומרים:
  • 240 גרם (1 כוס)  טחינה
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר (אפשר 150, העוגיות מתוקות למדי)
  • 420 גרם קמח רגיל (3 כוסות)
  • קמצוץ וניל- אופציונאלי






בצק או פלסטלינה?
הכנה:
מערבבים את כל החומרים לקבלת בצק במרקם פלסטלינה. יוצרים כדורים ומשטחים אותם מעט ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. 
ניתן גם ליצור את העוגיות בעזרת תבנית שקעים כזו של מעמולים, העוגיות לא משנות כמעט את צורתן באפייה וזה עובד לא רע בכלל, רק לא לשכוח לקמח את התבנית .. הבצק דביק .



עיגולים
תבנית מעמולים


אפיה:
אופים ב170 מעלות 15 דקות. 
העוגיות צריכות להישאר בהירות ולא להשחים כלל. כשמוציאים אותן מהתנור הן סופר מתפוררות, אז לא לגעת עד השהן מתקררות לגמרי. לגמרי.

הגשה:
מפזרים מעל אבקת סוכר (שלא יראו כמו כדורי מלט..). 




מגישים



ואוכלים..



3 תגובות:

  1. התמונות פשוט מדהימות!!!

    השבמחק
  2. מה אפשר במקום חמאה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי, אבל אני מנחשת ששמן קוקוס יעבוד מצויין.

      מחק