יום ראשון, 1 במרץ 2015

אגוזים מתוקים מלוחים

הכי טעים, הכי ממכר, הכי הכי

אגוזים מסוכרים עם מלח ותבלינים

קל להכין קשה להפסיק לאכול

חומרים:
  • 200 גרם תערובת אגוזים (לא קלויים)- מומלץ על לוז, שקדים שלמים לא קלופים, קשיו ו/או אגוזי מלך
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 120 מ"ל מים (חצי כוס)
  • מלח- רצוי מלח ים-  כחצי כפית תלוי במליחות של המלח...
  • צ'ילי גרוס- 1/4-1/2 כפית או לפי הטעם
  • זרעי כוסברה שלמים- כפית או לפי הטעם




שמים את המים והסוכר בסיר קטן על אש בינונית ומחממים עד להרתחה והמסת הסוכר. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לבשל על אש בינונית. בנתיים חובטים בתבלינים (בעזרת עלי ומכתש או מה שיש בבית) וקולים אותם קלות במחבת (קלות! שלא ישרפו). מוסיפים חצי מהתבלינים לאגוזים המבעבעים.



מבשלים את האגוזים עד שמצטצמים הנוזלים ומתקבל קרמל (להיזהר לא לשרוף). בסוף הבישול טועמים בזהירות את הקרמל (כן, קרמל זה ממש חם.. אבל כדאי לשים טיפה בצד ולטעום כדי לוודא שיש מספיק תיבול) ומוסיפים עוד תיבול לפי הטעם.
שופכים את האגוזים המקורמלים על נייר אפיה או נייר כסף משומן קלות. מחכים שיתקרר , שוברים אוכלים.  הולך מעולה עם יין לבן או קוקטיילים או וודקה או תה או עם בוקר או עם ערב עם מוזיקה ועם שקט ובעיקר-עם הכל.


פוטנציאל התמכרות גבוה- ראו הוזהרתם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה