יום ראשון, 17 במאי 2015

קישואים של החיים

  • 3 זוקיני או קישואים 
  • מיץ וגרידה מחצי לימון
  • חופן צנוברים קלויים קלות
  • חצי פלפל חריף קצוץ
  • חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 100 גרם גבינת פטה טעימה 
  • נענע, נענע ועוד נענע קרועה ביד
  • שמן זית
  • מלח פלפל

פורסים את הקישואים לאורכם בעזרת קולפן (קולפן טוב יעשה עבודה טובה..) ושמים ב'קערת עבודה'. כן, הזוקיני/קישואים נשארים 'חיים', לא קלויים ולא כלום (זה טעים!). מערבבים את הקישואים עם גרידת לימון, חלק מהצנוברים, פלפל, עגבניות, חלק מהפטה וחלק מהנענע. מתבלים במיץ לימון ושמן זית ומערבבים בידים! כן, בידיים יוצא יותר טוב כי הערבוב יותר יסודי ואפשר להפריד את פרוסות הקישוא שנצמדות זו לזו.
טועמים. מתקנים תיבול. 
שמים את הסלט בקערת הגשה, מפזרים עוד קצת צנוברים, פטה ונענע, ומגישים.


לא, זהו לא סלט שאפשר להכין מראש, כי הוא נהיה עייף, אבל את רוב המרכיבים (מלבד הקישוא והעגבניה) ניתן להכין מראש כל אחד בנפרד ולערבב לפני הגשה. 


טעים ובריא! מי היה מאמין?

וריאציות שעובדות טוב: אגוזי מלך, גבינת טולום, חמוציות.

תגובה 1: